Sétahajózás a Balatonon!/Boat trips on the lake!
Minden nap/Jeden Tag/Every day

SUP-Port Siófokon!
Yoga szárazföldön és SUPer deszkán egyaránt! SUP túrák, táborok!

Bamboo sziget!
Surf, vizisí, wakeboard oktatása és bérlése!


Múltidéző Omnibusz!
Minden nap/Jeden Tag/Every day

Bella Lovasudvar és állatpark - vendégeink szezontól függően 10%-20% kedvezményt kapnak a belépő díjból.
Bella Zoo Park - our guest receive 10%-20% discount from the entrance fee.

Siófok LIVE!!!

Siófoki életképek / Life in Siófok

Siófok 50 - Imázskiadvány Siófok 50 - Imagebook

Letölthető kerékpáros térkép! Bycicle map! Landkarte für Radfahrer!

2018- Rendezvénynaptár / Events calender / Veranstaltungen

Fesztiválok, rendezvények / Festivals, events / Feste, Veranstaltungen


2018. március - április Siófoki Tavaszi Fesztivál / Spring Festival

2018. március 30-prilis 2. Húsvéti Nyuladalom / Easter Festival

2018. április 14-15. Nemzetközi Mazsorett verseny- Fő tér / Majorette Championship- Main square

2018. április 28- május 1. Tavaszi piknik a parton! / Spring picnic!

2018. május 1-31. NYITOTT BALATON! / Opened BalatonFoglaljon időben és használja ki 3=4 éjszakás akciós ajánlatunkat! / If you book 3 night in this period you can stay 4 night!2018. május 1. Rózsakert Majális / May day in the garden of rose

2018. május 18-21. Pünkösdi Szezonnyitó és Plázs nyitóbuli/ Season and Plázs Opening


Pünkösd hétvégén, május 18-21 között, mikor már a levegő hőmérséklete is nyárias, beindul az igazi balatoni szezon! A Pünkösdi Szezonnyitót új helyszínen, a siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on rendezik, hagyományteremtő céllal. Egy négy napon át tartó Balaton-parti buli lesz, amelyen minden rendezvény ingyenes.

Fellépők: Fenyő Miklós, Wellhello nagykoncert, Irigy Hónaljmirigy élő show , Csík Zenekar nagykoncert.2018. május 25. Múzeumok éjszakája /Kálmán Imre Emlékház/ és Kihívás napja! / The night of museens and the day of challange!

2018. május 26-27. Gyereknap a Fő téren, hajóállomáson -Ezer lámpás éjszakája /Children's Day at the main square and in the port-The night of a thousend Lanterns

2018. június 1-3. XVII. Tour de Pelso kerékpárverseny / cycling race

2018. június 9-10. III. Nemzeti Regatta / II. National Regatta

2018. június 16. Grand opening PLÁZS - Punnany Massif, Ocho Macho...2018. június 20-25. Everness Fesztivál Alsóörsön/ Everness festival in Alsóörs


Öt nap felejthetetlen együttlét a tudatosság, az önmeghaladás, a nyitott gondolkodás, az egészséges életmód és valódi kikapcsolódás szellemében. A hazai és külföldi spirituális írók, tanítók, előadók mellett változatos zenei és mozgásprogramokkal várunk minden szellemi és lelki táplálékra vágyót. Család- vega- és vegánbarát fesztivál a Balatonparton, ahol az lehetsz, aki mindig is voltál.

2018. június - augusztus Kálmán Imre Szabadtéri Színpad Siófoki Nyári Esték / Summer Evening festival an Kálmán Imre outdoor stage

2018. június 14. - július 15. FIFA VB terasz - Plázs - public viewing2018. július 3.,17.,31. Belvárosi Néptánc estek / Folk dance nights in downtown

2018. július 5.,19. Belvárosi Zenei esték / Downtown Music nights

2018. július 4.,18. Belvárosi Gyermekszínház / Downtown Children's theatre

2018. július 7. PLÁZS - Piramis nagykoncert2018. július 4-8. SOUND Fesztivál / Zamardi Sound
2018. július 12-15. Fő tér, Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál / Jazz festival

2018. július 14. Majka&Curtis koncert - Plázs2018. július 21. EDM- Electronic Dance Music - Plázs

2018. július 27. Strandok éjszakája / long night of spas

2018. július 27-28. OneDay Electronic Music Fest - Plázs

2018. július MLSZ BEACH - nemzetközi strandfoci torna / International Beach Soccer Tournament

2018. augusztus 3. Neoton nagykoncert - PLÁZS2018. augusztus 3-5. SCITEC Muscle Beach - PLÁZS

2018. augusztus 9-12. Summer Picnic - hajóállomás / port

2018. augusztus 11. PLÁZS - Retro Music Festival2018. augusztus 12. Úszó EB. - public viewing - Plázs2018. augusztus 14. Tour the Hongrie prológ - Főtér, Petőfi stny.

2018. augusztus 16-20. Bor és Kenyér Ünnepe / Wine and Bread Festival2018. augusztus 19. We Love Balaton

2018. augusztus 20. Úszó EB - public viewing - Plázs2018. autusztus 31- szeptember 2. Bor és Fröccs fesztivál / Wine and Spritzer Festival2018. szeptember 1. Nyárzáró party a Galérius fürdőben- / Summer closing party in the Galerius bath

2018. október NYITOTT ! / Opened Balaton!

Az őszi Nyitott Balaton programjai a gasztronómia és a kultúra jegyében lesznek megrendezve. A Balatoni települések jobbnál jobb programmokkal várják az érdeklődőket. Bórkóstolás, színházi előadás, vezetett biciklitúrák, gyerekprogrammok... csak hogy néhányat említsek.

2018. október 5-7.Halfesztivál / Fish Festival

A kulturális és gasztronómiai fesztiválon ezen a hétvégén minden a halról szól. Az esemény tematikájában a Balatonhoz, a halhoz, a halászathoz és a horgászathoz kapcsolódik. A fesztivál a hagyományos gasztronómiai és kulturális kínálaton túl bepillantást nyújt a balatoni halászat tevékenységébe. Ezen túlmenően horgász- és főzőverseny, valamint egyéb tematikus kísérőprogramok is színesítik a rendezvényt.

2018. október 21. Tökös futás /Pumpkin running race

2018. október 20-23. Őszi Piknik / Autumn picnic

2018. október 24-25. Kálmán Imre Emléknapok / Imre Kálmán Memorial Days

2018. november 2. Halloween hajók. / Halloween boats

2018. november 9-11. LIBADALOM a siófoki Főtéren./ St. Martin's Day, goose party
"Aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik"- tartja a közmondás

2018. november 24-25 Balaton maraton és félmaraton/Lake Balaton marathon and halfmarathon

2018. november 30-december 23. Aranycsengő Adventi Vásár / Christmas market at the Watertower

Programmok / Programs / Programme

Lovaglás, horgászás, szörfözés, vízisí, SUP-Stand Up Paddle, vitorlázás, tenisz, borkóstolás, bicikliút a Balaton körül, túra útvonalak.

Horseback riding, fishing, surfing, water skiing, SUP-Stand Up Paddle,sailing, tennis, bike paths around the lake, tour paths.

Reiten, Angeln, Surfen, Wasserski, Segeln, Tennis, Radwege rund um den See, tourwege.

Zamárdi-felső: kalandpark / Adventure park in Zamárdi

Helytörténet, múzeumok, kiállítások, templomok, parkok… / Museen, churches, exhibitions

PLÁZS

Palace Dance Club

Flört Disco

Víztorony - Kilátó - Oxigenbar - Kávézó / Watertower-lookout-caffe


Siófok remek kiindulópont egy Balaton körüli kiránduláshoz. Sok a látnivaló és egész éven át igényes programmokat kínálnak a környező települések is. Aki még nem fedezte fel a Balaton kincseit, mindenképpen megér 1-2 napot a hetes nyaralásból erre áldozni. Egy-két ötlet, amit nem szabad kihagyni:

Siófok excellent starting point for excursions around the lake. There are many attractions and year-round offer programms of the surrounding communities. For those who have not discovered the treasures of the lake, it is definitely worth spend 1-2 days of a Vacations to see them. A couple of tips, you should not miss:

Siófok:

Víztorony, Kálmán Imre Emlékház, Ásványmúzeum, Evangélikus templom, Jókai Park, Rózsák kertje, Galérius Fürdő, Fesztiválok fetiekben felsorolva!

Zamárdi:

Szamárkő, Kőhegyi kilátó, tájház, Kalandpark.

Balatonendréd:

Csipkemúzeum.

Balatonboglár:

Gömbkilátó, Kalandpark, Bobpálya, Vörös és Kék Kápolna.

Fonyód:

Piac, Móló, Harcsafesztivál.

Balatonfűzfő:

Kalandpark, Bobpálya.

Veszprém:

kis kitérővel a királynők városában is megannyi a látnivaló! Állatkert, Tematikus játszótér, Petőfi Színház, Aréna, Viadukt, Óváros: tűztorony, Püspöki Palota.

Tihany:

Apátság, Tihanyi visszhang, Barát lakások, Belső tó (koncertekkel, színházi előadásokkal), termelői piac, Levendulaház látogatóközpont, június végi Levendula fesztivál, őszi Garda fesztivál.

Balatonfüred:

Tagore sétány, Jókai Mór emlékház, Vaszary Villa és Galéria, Lóczy barlang, Koloska-völgyi tanösvény vadasparkkal, Bodorka látogatóközpont, Aquapark, Borfesztivál augusztusban, szüreti fesztivál szeptemberben.

Badacsony:

Kilátó, Szegedy Róza ház.

Salföld:

Major.

Szigliget:

Vár, októberi Süllő fesztivál.

Balatonederics:

Csodabogyós barlang, Afrika múzeum.

Keszthely:

Festetich kastély, Georgikon.

A Balatonnál számos korszerű technológiával és alapanyaggal dolgozó éttermet találni! De, ha lángost, palacsintát vagy halat enne számos büfé, halsütő kínálatából választhat. Éhes nem marad az biztos!
Ezenkívül a régió bortermelése is említésre méltó. A Balatoni borrégiók: a Balaton-melléki, a Balatonboglári, a Somlói, a Badacsonyi, a Balatonfüred-Csopaki, a Balaton-felvidéki jobbnál jobb nedűket kínálnak. A talaj és a klíma elsősorban a fehér szőlőfajtáknak teremt kedvező feltételeket, de vannak pincészetek, melyek vörösbort is készítenek. Ha bórkóstoláson szeretne részt venni, szívesen segítünk megszervezésében.


The Balaton you can find a number of restaurants who work with modern technologies! But if you want to eat a Langos , pancake or fish, there are several buffets. You do not stay hungry for sure!
The region's wine production is also notable. The Balaton wine regions: Balaton-mellék, Balatonboglár, Somló, Badacsony, Balatonfüred- Csopak, Balaton felvidék. The soil and climate of create favorable conditions to white grapes, but there are wineries that produce red wine. If you would like to take part in wine-tasting, we likely organize it.

BALATON

Hazánkban a „magyar tenger”,latin nevén "Lacus Pelso" elsődleges turistacélpont, és a külföldről ideérkező nyaralni vágyók is jól ismerik.

A Balaton Európában is egyedülálló, Közép-Európa legnagyobb tava. A Balaton keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a többi részétől. A tó északi részén megtalálható a szintén világhírű badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence is. Egyes részein halászatra is van lehetőség, illetve a Balaton egészén találhatók gyógyvizek, források is. A Balaton felvidék napsütötte lejtőin sok szőlőt és gyümölcsöt termesztenek. Legnagyobb mélysége 11m, átlagos mélysége 3-4 méter. A déli parton sekélyebb a víz, ezért hamar felmelegszik. Nyáron a kellemes időjárás, az északnyugati szelek által terelgetett vitorlások, a harmonikus szépségű táj megnyugtató hatással van a pihenő emberekre.

In unserem Land sind die "Ungarische Meer", eine primäre Touristenziel, und Urlauber aus dem Ausland bekannt.

Der Balaton touristischer Sicht kann in zwei Teile, auf dieser Basis im Norden und der Südküste unterschieden aufgeteilt werden. Das Nordufer ist tiefer um ein paar Grad kälter Wasser des Sees als der südliche Teil, wo das Wasser flacher ist und wärmer.

Der See ist einzigartig in Europa, Mitteleuropas größter See. Östliche Becken des Plattensees auf der Halbinsel Tihany wird vom Rest getrennt. Nördlichen Teil des Sees im Wein gefunden werden und auch Badacsonyi Tapolcai Pool, einige Teile des weltberühmten Angeln ist möglich und kann in den See Heilwasser Ressourcen gefunden werden.

In our country, the "Hungarian Sea", a primary tourist destination, and vacationers arriving from abroad are well known.

The Balaton tourism point of view can be divided into two parts, distinguished on this basis to the north and the south shore. The north shore is deeper by a few degrees colder waters of the lake than the southern section where the water is shallower and warmer.

The lake is unique in Europe, Central Europe's largest lake. Eastern basin of Lake Balaton on the Tihany peninsula is separated from the rest of. Northern part of the lake can be found in the wine and also Badacsonyi Tapolcai pool, some parts of the world-famous fishing is possible and can be found throughout the lake healing waters resources.

SIÓFOK

Ha városunk nevét hallja, olvassa valaki, szinte mindenkiben más-más élmény, emlék éled újra; más-más elképzelés jut felszínre. Abban azonban mindenki egyetérthet, hogy ez a város izgalmas, érdekes és sokszínű.

Napjainkban Siófok Magyarország egyik legjelentősebb idegenforgalmi központja. Azzá teszi jó közlekedése, kellemes fürdőzést kínáló sekély vizű partja. Az ideérkező vendégek pihenését, kikapcsolódását a tó lágy vize mellett a látnivalók, a szervezett programok és a szívélyes vendéglátás szolgálja.

A város fekvését tekintve a Balaton keleti medencéjének közepén, a Sió-csatorna torkolatánál fekszik és Somogy megyéhez tartozik. Egészen nagy kiterjedésű, hiszen a Balaton déli 70 kilométeres parthosszából Siófok városa 17 kilométert foglal el.
A város partvonala két szakaszra osztható. A Sió csatornától nyugatra fekvő szakasz Ezüstpart néven ismert, keletre pedig az Aranypart található. A város szórakoztató központja, a Petőfi sétány az Aranyparton található.

Wenn Sie den Namen unserer Stadt hören, bitte jemand, von denen fast alle unterschiedliche Erfahrungen haben, wieder zu beleben Erinnerungen, verschiedene Ideen Aufschluss. In letzter Zeit jedoch kann jeder zustimmen, dass diese Stadt spannend, interessant und vielfältig ist.

Heute einer der wichtigsten touristischen Zentrum von Siofok, Ungarn. Reisen macht es so gut, flacher Strand mit einem schönen Swimming. Die ankommenden Gäste zum Entspannen, entspannen Sie sich in dem weichen Wasser des Sees Attraktionen, organisiert Programme und dienen herzliche Gastfreundschaft.

Mit Blick auf die Lage im Stadtzentrum der östliche Becken des Balaton, an der Mündung des Canal Sio und Komitat Somogy gelegen gehört. Ganz groß wie 70 Kilometer südlich Küstenstadt Siofok Balaton Länge von 17 Kilometer belegt.

When you hear the name of our town, please someone, almost all of whom have different experiences, memories resurrect; different ideas outcrop. Recently, however, everyone can agree that this city is exciting, interesting and diverse.

Today, one of the most important tourist center of Siofok, Hungary. Travel makes it so good, shallow beach with a nice swimming. The arriving guests to relax, relax in the soft water of the lake attractions, organized programs and serve warm hospitality.

Looking at the city center location of the eastern basin of Lake Balaton, located at the mouth of the Sio Canal and Somogy county belongs. Quite large as 70 kilometers south coast town of Siofok Balaton length of 17 kilometers occupies.

Ugrás az elejére
Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljük elsőként akciós szállás ajánlatainkról és balatoni programokról!

Sign up on our Newsletter and be the first to get the news about our packages and programs of the lake Balaton!


Nézze meg Siófok IMAGE videóját az alábbi képre kattintva! / See the IMAGE video about Siófok to click the following photo!Szilveszteri vacsora és zenés mulatság a Szt. Kristóf pinészetben!
Programár 2 éjszaka szállással apartmanban: 25000,- Ft/ fő
Részletes leírás a Csomagok menüponton belül!